5 gode grunde til hvorfor du skal vælge briketter

best wordpress pluginsDer er stadig en hel del Danskere som endnu ikke har prøvet briketter, eller måske syntes at det bestemt ikke kan være lige så godt som rigtigt brænde. Men faktisk er der en del fordele ved netop at benytte briketter frem for almindeligt træ. Så for lige at give de folk end bedre træbriketter, så tager vi her lige et hurtigt kik på 5 grunde til hvorfor du vælge briketter frem for andre typer af brænde.

1. Briketter er mere miljø venlige

Ja ofte så er det faktisk bedre for miljøet at bruge briketter frem for almindeligt træ. Dette skyldes først og fremmest at det savsmuld som briketterene er fremstillet af, ofte er overskud fra f.eks. møbel industrien. Når der f.eks. produceret et spisebord,så er der en hel del savsmuld til overs i produktionen. Så i stedet for blot at smide det savsmuld ud, så kan man jo lige så godt udnyttet til det opvarmning af danske hjem. Den anden grund til af træbriketter er mere miljø venlige, er at vandindholdet næsten altid er optimalt, dermed er chancen for at du får en god forbrænding større end ved andre typer af træ. Er ens forbrænding ikke varm nok, så risikere man at man ikke får brændt de skadelige partikler af, som ofte dannes under forbrænding af træ, og de derefter udledes i luften. Rosendahl company, lavede her sidste år en undersøgelse, der viste af briketter, faktisk er en af de mest miljø rigtige måder, at varme sit hjem op på.

briket

2. Du får mere varme for pengene med briketter

Ja det er som regel rigtigt. Sammenligner man den mængde varme som du får ud af at brænde en palle briketter af, med den varme du ville få ved at brænde en palle almindelig træ af, så vinder briketterne. Dette skyldes at briketterne indeholder mindre vand end træ og at træet i briketterne, faktisk er komprimeret mere tæt end i almindeligt brænde. Dette gør at træbriketterne har end bedre brændeværdi end almindeligt træ.

3. De er nemmere at opbevare

De fleste briketter leveres i små plastik poser der nemt kan stables og gemmes væk i et skab eller opbevaringsrum. En palle med briketter fylder altså mindre end en palle med andre træ. Da de er pakket ind i poser, sviner de heller ikke helt så meget som almindeligt træ ville gøre.

4. De er nemmere at transporterer

Rigtig mange af os har ikke plads til en pakke brænde på vores trailer, eller en stor nok stationcar til at vi kan have en palle brænde der i. Når vi snakker briketter, så er disse noget nemmere at transportere da de for det første ikke sviner så meget som træ, men de er også pakket noget mere tæt og fylder derfor slet ikke så meget.

5. Mere sikkert med briketter

Briketter Tilbud - derfor er træbriketter så godt et valg når man skal varme op hjemme.Selvom de fleste efterhånden, har en fast skorstensfejer tilknyttet deres bolig, så ser vi alligevel nu og da eksempler på skorstensbrænde. Dette skyldes ofte at man i en længere periode, fyre med træ som ikke er tørt nok. Derved risikere man at vanddampene går i forbindelse med forskellige partiker der frigives under forbrændning og sætter sig som slagger i din skorsten. Kommer der nok af disse, kan man på et tidspunkt risikere at der går ild i dem og man står med en skorstensbrænde. Risikoen for dette er langt mindre ved brug af træbriketter.
© 2017: Brænde og Briketter - Køb billige træbriketter og træ