Få mere ud af dit brænde

Brænde tips til hvordan du får mest ud af dit træ eller briketter, når du skal varme dit hjem eller bolig op.Få mere ud af dit brænde ved disse få tips.

Brug altid tørt brænde
Benytter du træ der ikke er helt tørt, skal du bruge masser af ekstra varme på blot at fjerne vandet. Den varme kunne lige så godt være brugt til at varme dit hjem op med. Udover ikke at få maksimal varme ud af fugtigt træ, så giver det også en dårligere forbrænding, som gør at du ikke får brændt alle de skadelige partikler og gasser af, inden du sender du op i skorstenen.

Brug Briketter frem for brænde
Træ i lav kvalitet, som f.eks. Ask, Birk og Gran har en brændeværdi på omkring 2.200 kcal/kg. Høj kvalitetes træ som bøg og eg har en brændeværdi på omkring 4.200 kcal/kg. Almindelige gule træbriketter ligger på omkring 4.500 kcal/kg. Det vil sige at du får næsten doublet så meget varme ved at fyre med briketter frem for Birk. Da prisen for en palle træbriketter også blot er nogle få hundrede kroner dyrer end f.eks. birk eller gran, så kan det langt bedre betale sig at fyre op med briketterne.

Opbevar dit brænde tørt
Ligger du dit træ direkte på jorden, så suger det faktisk fugt og vand. Derfor skal du altid flytte det over jorden, f.eks. ved at placere det på en træpalle. Overdæk også altid dit brænde hvis det står ude, det gør ikke noget der kommer lidt vand på siderne, da det hurtigt vil tører op igen, men det skal ikke være muligt at samle en helt sø mellem dit træ.

© 2017: Brænde og Briketter - Køb billige træbriketter og træ